Dorith Hassing

Bio:


Mijn schilderijen, die ik maak onder de naam FacingDorith, gaan over schoonheid en emotie. Waarbij met schoonheid allesbehalve perfectie wordt bedoeld, maar juist karakter, sfeer en oorspronkelijkheid.

Ik schilder graag mensen omdat zij mij diep raken. Met wie ze zijn, hun doen en zeker ook hun laten. Ook hun woorden fascineren mij mateloos. Ontmoetingen leiden tot nadenken, nieuwe inzichten, maar brengen mij ook in verwarring. De wirwar aan gevoelens die mensen bij mij oproepen vertaal ik naar het doek. 

Ik voel niet de behoefte precies te maken wat er werkelijk is. Wel om het gevoel dat de persoon bij mij oproept, de uitstraling die iemand heeft, de intensiteit en zijn kracht te vangen. In de grote verscheidenheid tussen mensen en hun gezichten van over de hele wereld zitten kenmerkende verschillen, maar juist ook een oogopslag waarin we herkenning vinden en de emotie die ons allemaal verbindt.

Ik gebruik graag kleur. Het geeft uitdrukking aan een bepaald gevoel. Iedere kleur heeft een eigen sfeer, maar kan in zoveel nuances voorkomen en in combinatie met andere kleuren weer een heel ander beeld geven. 


www.dorithhassing.nl

www.facingdorith.nl

instagram.com/facingdorith

Klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken.

Copyright © All Rights Reserved