Geert-jan de Bont


Geert-jan de Bont komt uit Dordrecht en woont nu in Oegstgeest. 
Hij was al heel jong begonnen met tekenen, vooral kleurpotlood omdat hij kleur blijkbaar leuk vond. Dat is nooit veranderd, zijn werk is vaak nog steeds kleurrijk. Op de middelbare school tekende Geert-jan nog steeds veel, voor vrienden maakte hij tekeningen als verjaardagscadeau en zo af en toe bestelde er eens iemand een schilderij van zijn huisdier, auto of motorfiets.

Na de middelbare school werd hij aangenomen op de kunstacademie in Breda. Al snel bleek dit toch niet zijn wereld te zijn en besloot hij te stoppen en een hele andere studie te gaan doen (natuurkunde). In zijn studietijd is hij ook eens gaan schilderen. Met olieverf maar dat beviel hem niet zo goed dus daar stopte hij snel weer mee. Hij vond het te lang duren en behaalde niet de resultaten waar hij op hoopte.

Na zijn studie ging Geert-jan  ik een fotocursus  doen en is toen meer gaan fotograferen, vooral reflecties fascineren hem. Uiteindelijk kwam toch het schilderen weer boven. Nu met acryl gaan proberen en dat beviel hem veel beter. Na wat oefenen werd het steeds beter en inmiddels heeft hij   een website, doet  hij mee met tentoonstellingen en maakt hij zo af en toe werken in opdracht. Vooral auto’s en motorfietsen, waarin hij veel tijd stopt in de vormen, de details en de reflecties in de vaak glimmende lak. Daarnaast schildert Geert-jan graag maskers en Venetiaanse landschappen. Maar ook dieren blijft hij leuk vinden.

Hij schildert in acryl, maar maakt af en toe ook nog tekeningen met kleurpotlood.
                          

Website:      geertjandebont.com

Facebook:    @gjdebontpaintings 
Instagram:   geertjandebont_art


Klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken.

Copyright © All Rights Reserved