Lisette Hogewoning


Lisette Hogewoning komt uit Sassenheim en tekent al zolang ze zich kan herinneren. Na 16 jaar voor een alarmcentrale gewerkt te hebben, is ze in nov 2016 haar eigen bedrijf Mix up Art gestart.

Lisette maakt persoonlijke collages, wat betekent dat ze de persoon eerst beter leert kennen en daarna op zoek gaat naar toepasselijke knipsels en teksten, die zij combineert met persoonlijke spullen (foto's, geboortekaartje etc.)

Het resultaat is een portret opgebouwd uit alles wat met de persoon te maken heeft. Het streven is geen 100% gelijkenis, maar de essentie van de persoon in het portret te brengen.

In 2017 won ze met haar collages zowel de 'Baalbergen aanmoedigingsprijs' als  'de Zilveren penseel'. Het juryrapport vermeldde: Lisette heeft lef en maakt verrassende werken, die je van dichtbij wilt bekijken. Haar collages vertellen een verhaal. Elke keer zie je iets nieuws, terwijl het 1 beeld is.

Naast de collages, maakt Lisette ook schilderijen. Haar vrije werk is te koop, daarnaast neemt ze ook opdrachten aan.  Meer informatie: www.mixupart.nl


Klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken.

Copyright © All Rights Reserved